Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Android, vagy Windows? Teclasttal mindkettő!

2017. július 01. - azolcsosag Dani

A Teclast X98 Plus tablet nem kínál kevesebbet, mint dupla platformot, dupla élvezetet, fele áron, legalábbis bizonyos típusokhoz képest. Nem hangzik rosszul igaz? Nézzük meg közelebbről a készüléket.

A cipős doboz nem lábbelit, hanem egy tálcán felkínált, alaposan beburkolt tabletet rejt, amit kicsomagolás után már fogyaszthatunk is. A töltő alapvető kellék, ám a micro usb átalakító már kevésbé szokványos, a segítségével egeret, billentyűzetet, vagy bármilyen usb-s eszközt csatlakoztathatsz a kütyüdhöz. A bal oldalán fent a hangerő, és a be/kikapcsoló gomb foglal helyet, míg lent a SIM, és SD kártyafoglalatok bújnak meg kettecskén.

A mikrofon, és a jack aljzat sem maradt le a készülékről. A hátulján találhatók a hangszórók, ami miatt már most szólunk: használd a külső hangfalakat… Mert ezek basszus nélküli, roppant halk, nyomott, csattogó hangzást biztosítanak csupán.

A formája egyébként határozottan szolid, felépítése szokványosnak mondható az alumínium-üveg kombóval, csak a tetején van egy kis műanyag ablak, a mobil internet, és a wifi helyén.

Na, de jöjjön a lényeg, azaz vízválasztó, helyett op rendszerválasztó.

Első körben az Androidot vesszük górcső alá. Az alkalmazásokat gyorsan megnyitja, igaz olykor olyan apok is beintegetnek, amiket nem hívott senki. Youtube, böngészés szépen muzsikál, felhasználási sebessége határozottan gyors, de azért helyenként megakad, mint a régi bakelitek. Érzésre az jön le, hogy elfut rajta a Google op rendszere is, de nem ez a fő profilja. Akkor lássuk a medvét… pontosabban a Windowst.

teclastx98plus.jpg

A képernyő 200%-ra van felskálázva, ami nagyban fokozza a felhasználói élményt, bár a Média Player már nem képes a skálázásra. Ha te a tíz ujjas mód rajongója vagy, akkor bátran használd két kézzel. A böngészés ebben az esetben is kiváló, és a filmnézésre sem lehet panasz – szigorúan fülessel, vagy külső hangszóróval, mert a beépített variánsok még mindig szörnyűek.

A Teclast X98 Plus Intel Z5300 atom processzorral, 1,44 Ghz-val, két maggal, és 4 Gb RAM-mal büszkélkedhet, utóbbi azért figyelemreméltó a tabletek körében. A tárhely összesen 64 Gb, ami két részre van partícionálva, természetesen a két op rendszernek megfelelően, de adott esetben ez eggyé is kovácsolható.

teclast98-plus.jpg

A fotózás nagyjából a hangszórók kategóriájába tartozik: felejtős, de a hibrid tableteket nem is azért veszik, hogy kattintgassanak velük. Skype hívásokhoz, bohóckodásokhoz elmegy.

Amiben még kimagaslóan jó a kütyü az a felhasználási idő, ugyanis alvó üzemmódban napokig egy százalékot sem merül, de intenzív nyomkodás mellett is kibír 24 órát, lájtos igénybevételnél pedig 2-3 napig nem kell a töltő közelébe vinned.

Összegezve a Teclast X98 Plus tökéletes választás mindazoknak, akik otthoni alkalmazásra keresnek megfizethető, hibrid megoldást!

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr6812621153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2017.07.01. 20:03:48

Tegyük hozzá, hogy jellemzően 80-90 ezer közötti árakon kapható.

exec 2017.07.01. 20:40:11

teclastot soha tobbe. nekem egy tbook 10 van, az hagyjan hogy a beepitett OTA nem mukodik, de a weboldalon sem lehet semmilyen frissitest elerni ugyanis "fajl nem talalhato". Support nem letezik. Tortent kesobb hogy elromlott a gep, az elado (gearbest) korrekt volt, visszakuldtem majd 2 honap mulva meg is jott, (szepen kifizettettek velem a vam+afat, hiaba bizonygattam szamlaval miegymassal hogy eredetileg angol raktarbol vasaroltam, kicsiny hazank hatosagat ez nem erdekli.) kicsereltek. MAga a gep jo eros, minosegi kidolgozottsagu, de ha kinai tabletet akarsz nem a teclastot ajanlanam. Legkozelebb a tamogatottsag alapjan fogok valasztani.

Gigalamer 2017.07.01. 21:57:37

Harmadik éve használom a Teclast X98 Air 3G tabletem gond nélkül.
Frissítést ne a gyártónál, hanem a közösségi oldalakon keress, pl az xdadevelopers oldalakon.

forum.xda-developers.com/sitesearch.php?q=teclast%20x98%20plus

Jobbak, mint a gyári és nincs bennük a kínai szemét.

midnight coder 2017.07.02. 05:47:28

Windosos tabletet csak az vegyen, aki nagyon spéci szoftvereket akar rajta futtatni (Pl. Visual Studio Code, stb). Akinek csak egy tablet kell, az egy sima droidossal 1000x jobban jár. Ezerszer nagyobb app választék, kiforrottabb felület. Windowsra nagyon kevés az érintőképernyőre optimalizált app, a sima windowsos programok pedig elég nehézkesen használhatók érintőképernyővel. Értsd alatta még a fájlkezelőt is.

Nouby 2017.07.02. 10:45:20

Dual OS: Van egy tableted kétszar félig működő OSel.

Chuwi Hi10Pro: Windows alatt nem megy a SD kártya, rettentő nehezen frissíti magát (2-3 reboot), a kérpernyő folyamatosan villog töltés alatt. Android: headphone jack hol jó, hol nem, csak akkor küldi ki rá a hangot ha kihúzod, kilépsz MINDENBŐL visszadugod és ismét indítod a Youtubeot vagy a VLCt, folyamatosan lefagy akár friss telepítés után csak Youtube-al, van olyan APP amit elég elindítanod hogy kifagyjon stb. Frissíteni vagy custom ROM-ot rakni rá 2x nehezebb.

Soha ne vegyél Dual OS-es tabletet mert önként ülsz fel a baszószékre. Ezek a tesztek jó esetben 1 hétig tartanak te meg 1 évet szívsz a szaroddal ha csak ki nem baszod az ablakon.

Duplaxiii 2017.07.02. 10:55:07

Ha be szeretnél mutatni egy terméket, feltételehetően marketing célból, akkor azt tedd!
Ne írj poénokat hozz, mert sem humoros nem vagy, sem hitelesek a poénjaid.
Hogy jön neked össze a hanglejátszás akadása a bakelitlemezekkel? Utóbbiak mikor akardak meg? Ja édesapádtól hallotáll a hanglemezekről?
A bemutatott megoldás pedig semmiféle újdonságot nem tartalmaz.
Ilyen termékek sok éve ismertek és kereskedelmi forgalomban széles körben beszerezhetőek. Sok-sok éve az Asus netbookok tucatjait vásároltuk oktatási területre. A 10 colos apró és könnyű készülékek már akkor dual OS-es érkeztek.
Alapvetően internetezésre és normális munkára is alkalmasak voltak.
Ja és mindkét OS fullos volt, azaz vagy Android egy kávéházban és a okostelefonos, tabletes használat, vagy Windows és akkor Office vagy bármilyen fejlesztői, munka, grafikai stb. feladatok voltak végezhetők.
A több OS-es rendszerek elég régen ismertek ám...
Tehát ha PR, akkor maradj annál.

Duplaxiii 2017.07.02. 11:02:04

@midnight coder:
Csibém! A Windows MUNKA! Az Android szórakozás.
Vegyétek már egyszer és mindenkorra tudomásul. Ez a folyamatos szarkeverés a bloggerközösségtől származik, mert a windowsos halmaz jellemzően nem jön a blogtérbe a saját munkaeszközés sztárolni. Az asztalosok sem írnak napi posztokat a kalapácsukról.
Az Androidot fényezők meg a melegfelevonulók büszkeségére hajaz...
Nem, Windows nem csak fejlesztés... Még vagy ezer funkció, példáuk munkahelyi rendszerekhez kapcsolódás akár a vitorlás fedélzetéről is nyaraláskor. De te biztosan jobb appokat találsz Androidra grafikai, CAD/CAM feladatokhoz is. Hiszen a desktopon tervezett látványvilág biztosan az Androidos ingyenappokkal mutathatók jobban be egy tárgyaláson.
Hát peszre.
Tudod az ember a Win/Linux/OSX trió vitáját még érti is, de hogy ma már az Androidot teszik a világ tetejére? A legprimitívebb dolgot?
Egy genderalapú fiatal elszarakodhat reggel a rötyin idióta appokkal, ez a élet normális területén nem működik.
Már az elfogadhatatlan, hogy egy rendszer csak sokezer app letöltögetésével hozható értelmes szintre. Tehát akkor az Android nem is teljes OS?

midnight coder 2017.07.02. 11:10:00

@Duplaxiii: Hát kis komám, ha te tableten akarsz CAD/CAM feladatokat megoldani, hát csak rajta. De alapvetően én is kb. ugyanezt mondom. Nekem is windowsos tabletem van, azért hogy ha épp egy görög szigeten - vagy épp az anyósnál vidéken - jön rám hogy ki akarok próbálni egy C# kódot, akkor ott legyen a Visual Studio Code vagy a Xamarin Studio (a VS is felmegy rá, de az már picit combos neki). De átlag embernek átlag tabletes felhasználásra szopacs. Tudom, mert droidos tabletem is volt - ma az asszony használja - és a kettő ég & föld, és nem a windowsos tablet javára. Ettől fejleszteni én is desktop gépen fejlesztek, a munkahelyi gépem is windowsos, és amíg nem lesz Visual Studo for linux, addig valószínűleg idehaza is maradni fognak az ablakok a gépemen.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.07.02. 12:24:36

A "kevés az app" szöveg amit midnight coder mond érzésem szerint egy nagyon elcsépelt, és legalább ennyire rossz szöveg. Viszont tökéletesen rámutat arra, hogy a fenti tablet miért vacak. Mert ugye 2 OS, megvan mindkét OS exkluzív app kínálata, stb. és tök jó, mert a Steam Storeból letöltött Civilization rész érintőképernyőre optimalizált GUIval veri a droidos játékokat, milyen jó lesz mindkét világ előnyeit használni.

Hát nem. A 64 GB tárhely apró problémája, hogy önmagában is kevés. Amikor ezt azzal súlyosbítod, hogy 2 rendszer zabálja fel a helyet s a szabad hely is megoszlik a két rendszer között, akkor már érezhető a probléma, mert van olyan amit csak oda tudsz feltenni. A proci gyenge sok esetben, és bizony amikor Android esetében is van akadozás, akkor a jóval erősebb gépekre szánt Windowsos alkalmazások és appok elméleti elérhetősége nem jelent gyakorlati használhatóságot.

Nem a piactér mérete dönt. Hanem az, hogy a számodra fontos alkalmazások mekkora részét tudod az eszközön használni, úgy, hogy azok egyszerre vannak telepítve és megfelelő sebességgel is futnak.
süti beállítások módosítása