Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Két marokra kell fogni: Cubot X15

2017. június 04. - azolcsosag Dani

A Cubot X15 egy gigantikus mobil, szemrevaló fizikai méretekkel, és felhasználóbarát paraméterekkel. A doboza érdekes, szövet borítású, hogy milyen megfontolásból választották ezt a formát nem tudni, de tény, hogy eltér a többi kütyü csomagolásától.

A telefonhoz egy átlátszó tokot, és kábeleket is mellékeltek, ami piros pont, főleg előbbi, aminek a használata erősen javasolható, mivel amúgy veszettül kopik a készülék festése.

És mi az, amit 45000 forintért a kezedbe kapsz? 5,5 col, cortex 4 magos, 1,3 Ghz processzor, 2 Gb RAM, full HD, 8 Megapixeles előlapi, valamint vakus hátlapi kamera, 2750 milliamperes akkumulátor (kb. 1 napot bír).

A telefon alján található a mikrofon, a Micro USB, és a hangszóró. Bal oldalon két fiók várja a SIM és, vagy SD kártyákat, míg a jobb oldalán helyezkedik el a hangerő, és a kikapcsoló gomb. A jack dugó a mobil tetején kapott helyet. Ami abszolút pozitívum, hogy a készülék teljesen alumínium, csak az eleje üveg, azaz anyaghasználatból a tartósságra ment a gyártó.

A képernyő felett terpeszkedő fekete léc funkcióval nem rendelkezik, elképzelhető, hogy dísznek szánták, de kezelés közben értelmezhetetlen a jelenléte. Sebaj, nézzük a pozitívumokat. A full HD fullos élményt kínál a látvány elragadó világában. A felbontás tökéletes, a színek, s ezáltal a képek is magas szinten élvezhetők. Ha videókat szeretnél csekkolni, akkor a vizuális hatások lenyűgöznek majd, de a fejhallgató bekészítése kötelező, mert bár a kütyünek hangereje az van, de a hangminősége pocsék. Izomból oldották meg ezt a kérdést, aminek hallható is a végeredménye.

cubot-x15.jpg

Android 5.1 a rajta futó rendszer, bár frissíteni nem lehet. Az appok (például facebook messenger, youtube) jó ütemben dolgoznak, de a nem használt alkalmazásokat be kell zárni, mert különben a giga telefon gigantikus gyorsasággal megy át búvárba, és merülni kezd, a melegedésről, lassulásról nem is beszélve. A rögzített hang sem elalélós, az egy szem mikrofontól igaziból nem is lehet többet várni.

A hátlapi kamera hétköznapi felhasználóknak elmegy, de aki egy kicsivel többre vágyik, annak bizony a Cubot ajánlata kevésnek bizonyul majd. A hatóköre minimális, ennek megfelelően a képek sem lenyűgözőek, a beépített, ám olcsón megúszott HDR mindenre használható, csak arra nem, amire kitalálták. Sötétben nem fókuszál pontosan, ezért a fotók elmosódott, pontatlan, homályos hatást keltenek. Közelre szuperál, de távolra felejtős.

Az X15 alkotói ráadásul vicces kedvükben voltak (legalábbis szerintünk), mert a fotó gomb folyamatosan helyváltoztatásban van, ami roppant idegesítő, pláne egy ekkora méretű kütyü esetén, amikor pont elég tartani, navigálni, meg még a gombot is vadászni.

201507291701211172.jpg

A videóstabilizálás nem megoldott, ettől függetlenül vállalható a végeredmény, bár a hang továbbra is pocsék. De a nagy durranás még hátra van, ugyanis amit kispóroltak a hátlapi kamerából, azt bizony belezsúfolták az előlapiba. 8 megapixel, nagy látószög, azaz csoportképekhez kiváló, és ha nem remeg a kezed, akkor lehetetlen elrontani a csízt. A produktum tiszta, széles perspektívájú fotó. Selfie őrülteknek kötelező!

Summázva a Cubot X15 45000 forintért monumentális méreteket, minőségi felbontást, színmegjelenítést, átlagos gyorsaságot, és kiváló előlapi kamerát kínál. Ha nem nyomkodod egész nap a mobilodat, akkor határozottan jó szolgálatot tehet neked!

A festékkopás miatt a tokot le ne felejtsd róla, és a felhasználói élmény kimaxolása érdekében szerezz be egy fejhallgatót, a többit meg bízd a Cubotra!

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr6812563057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2017.06.04. 19:43:23

Akkor már tegyél még egy picit hozzá és Xiaomi. A droid 5 is régi egy picit, a 4 magos proci is gyenge, a 3000 MAh is kicsit kevés egy tepsifonnak ahol a legtöbb kakaót a háttérvilágítás viszi, ráadásul ez alapján elég pocsékul is lehet hangolva a rendszer - azért 3000 MAh-nak is ki kellene húznia két napig. Én a Xiaomi Note3-at töltöm hetente kétszer úgy hogy ezt használom e-book olvasónak is, és elég sokat olvasok.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2017.06.04. 20:28:29

Egy bődületesen szar telefon. Mennyit kaptok a cikkért?

Egyallampolgar 2017.06.04. 20:36:04

Fényes jövő előtt áll a blog. 30k körül mára rengeteg használható kínai telefon van a webshopokban. Szerintem hamarosan értelmetlenné válnak (kizárólag presztizs célra maradnak) a 70-100 ezer forintos telefonok.
Ez is érdekes volt, de szerintem a felhasználók többsége inkább kisebb képernyőt választ.

battore · http://www.battore.com 2017.06.04. 20:46:23

"Jack" dugó lesz az a "Jag" :D

kovasany 2017.06.04. 20:56:20

Csatlakoznék az előttem hozzászóló fanyalgókhoz. Ezt a cikket valaki vagy egy zsák pénzért írta és akkor az sem felmentés, hogy erősen öklendezett közben, vagy úgy állt neki, hogy eddig egy kavics alatt élt, mert szakmailag egy nagy nulla. Nem lehet minden olyan alapos teszt, mint a mobilarénán látható, de akkora ferdítésekkel és hibákkal próbál operálni, ami már egy Mónika showba sem férne bele. Az "anyaghasználatból a tartósságra ment a gyártó" mennyire szánalmas az erős kopottságra való hajlamtól, az 5,5 col mennyire nem hatalmas ma már, a 2750es aksi legfeljebb nagyon alacsony használat mellett bír ki egy napot, a négy mag és a két giga kevés infó, sehol egy teljesítményteszt eredménye, az Android 5.1, ami nem is frissíthető ma már nagyon kínos kategória... 45ért egy nagy átverés!

Troppauer_Hümér 2017.06.04. 21:14:32

42 ezerért eu warehousés Cubot Max 8 maggal, hatos kijelzővel, 3 GB rammal.
Inkább, ha már.

thegabcsi 2017.06.04. 22:04:50

45 nem sok pénz, de 50-ért van redmi 4X, ami kb két kategóriával jobb telefon, mint ez.
Ehhez a procihoz a sima hd kijelző jobban passzolna, de úgy meg 5.5 colon már pixeles lenne.
Egyszóval, 5k-val többért már egy más kávéházban iszogathatsz.

thegabcsi 2017.06.04. 22:09:35

@Egyallampolgar:
és a 200-300k-s telefonokkal mi lesz, mert egyelőre azok szaporodnak a legjobban?
70-100-ért lófaszt kapsz csak, nem presztízst .
Az mondjuk igaz, hogy abban az ársávban a legszűkebb a mezőny sajnos, mindenki vagy szuperolcsó belépő modellt gyárt, vagy 200 ezres szupertelefont. Erős középkategóriás telefonból van a legkevesebb.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.06.05. 00:36:34

@kovasany: Az hagyján, de ugye említi a cortex nevet. A nyelvtannáci azt mondja tulajdonnév. A hozzáértő pedig azt, hogy olyan, hogy "cortex 4 magos" nincs. Ugyanis a Cortex mondjuk az MTK-val szemben nem gyártó, hanem az Arm kb. minden mag designnál használt márkaneve. Azonos órajel esetén sokszoros teljesítménykülönbséggel attól függően, hogy utána milyen kód jön (A és egy szám).

De ugye a gyártók és a náluk használt pontos azonosító többet mondana.

Tárhelyről sem írt sokat, launcherről sem, stb... Azaz látványosan kimarad minden lényeg.

Én sem vagyok a jó fogalmazás szobra, de a t. szerző ezen a téren is alul tud múlni még engem is...

Bár én sokszor nem törekszem eléggé a tömörségre (mert inkább plusz részletekkel árnyalnék sok dolgot, végig vinnék logikai láncon, stb) de a nem működő jópofiság, mint a szószaporítás forrása is negatívum...

szanaImas 2017.06.05. 00:45:20

Én azt mondanám, hogy magyarországi számlával, garanciával, ingyenes kiszállítással ez ~korrekt ár lenne, de így azolcsosag.hu-s durva átbaszásnak tűnik. Igazából már az érdekes, hogy végztek egy szolgáltatást (közvetítés), amiről nem kap számlát az ügyfél. Lehet, hogy tévedek, de ez olyan szürkének tűnik, mint 50 árnyalat.

Nbl 2017.06.05. 00:50:33

Gigantikus ... Az

Zsíros Bödön 2017.06.05. 02:45:29

Hozzánemértés, vagy trehányság

2017.06.05. 10:17:34

Pont nem tűnik annyira jó ár / érték aránynak, vannak határozottan jobbak.

nem várt fordulat 2017.06.05. 11:45:28

@thegabcsi: Ezzel vitatkoznék. Presztizsnek ugyen nem presztizs, de én 120-ért vettem meg a P10 lite-ot, és ilyen jó élményem még telefonnal nem volt.

Bármit csinálok, nem tudom lepadlózni. Egész nap be van kapcsolva egy GPS alapú játék miatt, nem melegszik. Három gondom van vele. Nem találtam még rá rootot, de biztos vagyok benne, hogy ez hamarosan orvosolva lesz. Monjuk nagyon nem kell, mert független, és nincsenek rajta bloatwarek.

A másik gond, hogy azért szerintem egy kicsit erősebb aksi jobb lenne talán bele. MIndegy, van egy 20e mAh-os powerbankom, amúgy elképesztően gyorsan tölt. Nem mellesleg néztem az összehasonlítást a P10-el, és mit ne mondjak, nem sokban marad el tőle.

A harmadik probléma, hogy nincs a sarkán olyan lyuk, amivel a nyakamba tudnám akasztani, de fogok venni hozzá tokot, szóval remélem ez a probléma is elhárul.

Összességében 120-ért kaptam egy elképesztően jó telefont, nem véletlen, hogy az alma és a samsung után ők a harmadik legnagyobb gyártók / eladók.

A cikkhez: azért ehhez tényleg gyomor kell, Android 5.1???? 2017-ben vagyunk, a 3 éves Xperia M2-ön van ez az os. Értem én, hogy 45e de akkor is. Ez egy vicc.

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2017.06.05. 12:05:48

Azt hittem, másfél méteres az a monumentális méret, erre csak 5,5 collos...

thegabcsi 2017.06.05. 16:01:59

@nem várt fordulat:

A lófasz alatt annyit értettem, hogy a 70-100e telefonok még nagyon messze vannak árban a csúcskategória aljától/közép kategória tetejétől is.
Amit nagyjából meg is erősítesz. :) Mert a P10 lite biztos nagyon jó telefon, nekem is tetszett, de pont az árával nem vagyok kibékülve, szvsz 120-ért már kicsit sok. Mondjuk most nyitott, biztos megy majd lejjebb, 6-9 hónap múlva lehet opció (nálam). (mondjuk, hogy kinek mi a drága, az meg nyilván relatív)

nem várt fordulat 2017.06.05. 16:20:32

A 2-300 ezres telefonok a gazdagok játékszerei. Voltam egy mobilkonferencián, ahol néztem csak, mi az az ív, ahogy veszik az emberek a készülékeket. Egy Gauss görbét képzelj el.

Aki csilliárdokat keres, annak megvenni a legújabbat semmi. Aztán jönnek a fejlesztők, aztán az átlagember, itt a csúcs, aztán lecseng. És jön a következő.

Igen, igazad van, nem csúcs. De akárhogyan is, jelenleg velem elhiteti a 7 android, a 4 mag, és a ram, hogy ez király. Akkor beszoptam, és én lettem a fogyasztói társadalom egy újabb áldozata, de nekem (mint fejleszőtnek), bőven megérte.

Beneficus Adjutor 2017.06.13. 15:53:07

Valóban szépek, és jól bírják a kinai telefonok.
DE!
Az én 20 hónapo Landvo telefonom is tökéletes arra a célra amire használom.
Sajnos az akku már gyenge.
Írtam az Olcsóság.hu -ra mit tegyek?
A válasz az ehhez való akkumulátor már nem forgalmazzák!!!!!

Tehát adva egy jól működő telefon, DE KÉT ÉV UTÁN ALDOBHATÓ! :-(

2017.08.03. 10:17:05

@Beneficus Adjutor: igen, ez a probléma, hogy 2 éves telefonokhoz már nem találsz akkut. És ez nem csak kínai gyártókra igaz.
süti beállítások módosítása