Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Betörési rés az androidban?

2017. május 13. - azolcsosag Dani

Az Android 6.0.1, illetve az annál frissebb verziók tartalmaznak egy biztonsági rést, egy kaput, egy olyan speciális, nem listázott jogosultságot, aminek köszönhetően az alkalmazások felbukkanó értesítéseket jeleníthetnek meg.

Utóbbi nem is hangzik annyira rosszul, pláne, hogy ezt a praktikus funkciót számos app, köztük a facebook is rendszeresen használja, buborékértesítések formájában.

virus-android.jpg

Igen ám, de a Check Points Technologies szerint a trójai vírusok pontosan ezzel a módszerrel lopják el a felhasználók adatait, verik át a lelkesen mobilozók tömegeit, és csapolják le az ártatlanok bankszámláit.

A statisztikai felmérések is beszédesek, hiszen a trójai zsaroló vírusok 74%-a, a reklámprogramok 57%-a, míg a banki trójaiak 14%-a a szóban forgó mechanizmust használják azért, hogy tőrbe csalják a vétlen, és óvatlan kütyüzőket.

A helyzet tehát nem túlságosan megnyugtató, de a Google különösebben nem idegesíti magát a témán. Bár az android O verziójában javítani kívánja a jogosultság kérdését, ám ez a jelenlegi platformokat abszolút nem érinti.

android-virus.png

A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy mivel a Google nem oldja meg a problémád, neked kell orvosolnod azt.

A prevenció a lényeg, Google Store ide, hivatalos felület oda, csak, és kizárólag olyan alkalmazásokat tölts le a telefonodra, melyek megbízhatóságáról száz százalékosan meggyőződtél.

Ezzel ki tudod védeni a résen besurranó betöréseket. Vagy nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr9812503609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.07.02. 12:37:56

Nesze semmi, fogd meg jól!
süti beállítások módosítása