Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Android vs iPhone performansz!

2017. március 22. - azolcsosag Dani

Tudjuk, hogy nem szerencsés dolog a körtét az almával összehasonlítani, de most mégis meg fog történni a szó szoros és átvitt értelmében is.

Természetesen nem a cél nélkül fikázás vagy istenítés lebeg előttünk, hanem egy igen alapos, már-már tudományos jellegű teszt megosztása a nagyközönséggel, ami a Blancco Tehnology Group felmérésében készült.

ios-9-vs-android-n-comparison.png

A kutatás alapja egyszerű: a meghibásodási rátákat vetették össze negyedévenként Android és iOS fronton a felhasználói visszajelzések alapján.

És ez bizony kérlelhetetlenül az Androidnak kedvezett. Ugyanis az iOS felhasználók által tapasztalt meghibásodások száma az elmúlt negyedévben közel napról napra nőtt. Ezt most szó szerint kell érteni, ugyanis a kutatás mindössze pár hete jelent meg.

Milyen rendszer alapú hibákra gondolhatunk?

A kutatás arra korlátozódott, amikor az okostelefonon futó szoftver nem működött rendeltetésszerűen, vagy hibás működést produkált, ez alatt olyan bugokat kell érteni, mint:

- a rendszer válaszokban megfigyelhető késések

- kamera problémák

- érintőképernyő meghibásodások, szaggatott válaszok

- akkumulátor töltési problémák

- teljesítmény romlás

android--1.jpg

Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy 2016 utolsó negyedévében a felmérésben részt vevő iOS eszközökön 62%-ban észleltek hibát a felhasználók, ellentétben az azonos időben mért Androidos készülékek esetében, ahol a hibák száma 46%-os volt.

Az iPhone 6 és iPhone 6 Plus a legrosszabbul telesítő iOS eszköznek bizonyult a többi modellel szemben. A hibák között az érintőképernyővel és az érintésre adott válasszal járt élen, vagy az iOS egyszerűen összeomlott és a készülék kikapcsolt.

Az érintőkijelzővel kapcsolatos problémákat egy ideig nem ismerte el az Apple, sőt a felhasználókat hibáztatta a nem rendeltetésszerű használatért, majd tavaly novemberben tartva a rossz sajtótól végül kiadtak egy javítási programot a kompatibilis készülékekre, aminek az árából egy középkategóriás kínai okostelefont simán meg lehet ma is vásárolni.

android_vs_ios.jpg

Az Androiddal kapcsolatos hibák is okostelefonhoz köthetők, mégpedig a Samsung mobilokon teljesített a legrosszabbul a rendszer. A hibák leginkább kamera, töltés és USB fronton érhetők tetten.

Érdemes figyelemmel kísérni a hasonló hibákkal foglalkozó blogokat, hogy racionális döntést hozzunk mobiltelefon vásárlás ügyében, bár amennyiben hajlandóak vagyunk egy minimális önmegfigyelést alkalmazni, akkor általában észrevehetjük, hogy a mobiltelefon választás, használat a legtöbb esetben érzelmi döntés, és a választásunk mellett kitartunk, akkor is, ha piros hó hull.

Nyílván az Android is folyamatosan fejlesztésre szorul, ám egy Huawei, Meizu vagy Xiaomi csúcskategóriás okostelefonnal párosítva egy közel tökéletes felhasználói élménnyel gazdagodva élvezhetjük operációs rendszerünk és készülékünk minden előnyét és izgalmát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr9612362783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2017.03.23. 05:55:08

+1, végre kimondják a nagy igazságot és ezt az alma is elismeri, vannak gondok!!!

2017.03.23. 12:34:52

@Burgermeister: no igen, van itthon droid és iphone is, mindkettő máshogy hibás, de az iphone 6-nál megnyertük a teljes palettát: akku gondok, belassulás, touch elvesztette az érzékenységét néha, aztán lehetett nyomni, semmi se történt. Droidnál meg fokuszprobélmás a kamerám néha, és hibás az iránytűm, hiába kalibrálom. Szóval mind bugos.

lobster thermidor 2017.03.23. 12:44:43

@okostojas007:
Ha nem a sivatagban vagy, akor azért az az iránytű problèma jóval kisebb gond, mint az, hogy a kijelző nem reagál az érintésre.

ben2 2017.03.23. 12:54:57

Nálam pont fordítva áll a dolog. Volt jópár androidos telefonom, mindegyikkel napi szintű bajok voltak, aksi fél nap alatt csontra lemerül, kamera hol működik, hol nem, leveri a wifit percenként, stb. Egy éve van egy iPhone SE-m és semmi hasonló hibával nem találkoztam, a nap végén az aksi 90%-közelében áll.
A legrosszabb élmény amúgy egy xiaomi telefon volt, aminek már a firware-je trójait tartamlazott, a végén már percenként töltött le kitörölhetetlen appokat. Akkor lett végleg elegem az androidból.

2017.03.23. 13:23:22

@lobster thermidor: hát, elég problémás, ha a navigáció nem tudja merre van előre, és minden második piros lámpánál ujratervezi, mert azt hiszi, a másik irányba néz az autó.

2017.03.23. 13:25:23

@ben2: androidból ilyen kókányoltat nem szabad venni, az ilyeneket inkább hozzáértőknek érdemes, kik legyalulják a francba a MIUI-t, aztán felcsapnak rá egy gyári közelit, de ez nem általános használat. A MIUI-t alapból utálom, csak a baj volt vele. Vettél volna egy nexus-t (most pixel), azokkal nincs baj, de akár egy kínai stock droidossal is jól járhatsz.

looking4 2017.03.23. 14:03:18

ENNEK SOSEM LESZ VÉGE??? (android vs. iphone)
Qrvára unalmas már... mindkettő jó és BŐVEN tudja amit kell! De hogy értsétek is:

Két újgazdag beszélget:
- Ide nézz, Szerjózsa! Ezt a nyakkendőt ezer dollárért vettem!
- Kispályás vagy, Iván! Én pont ugyanilyet vettem tízezer dollárért!

nyelv-ész 2017.03.23. 14:13:12

@ben2: Érdekes, nekem már volt LG-től Sony-n át Samsungig mindenféle, de egyikkel sem volt nagy gáz. Illetve de: egy iOcean márkájú szarral két hónap alatt leszámoltam. Viszont a kínai márkák között is vannak korrekt gyártók: a korábbi, meg a mostani Huawei telefonjaimmal voltam legjobban megelégedve.

Szóval nem az Android a rohaggyonmeg, hanem a gyártó, aki gányol.

nem várt fordulat 2017.03.23. 16:55:46

@nyelv-ész: azert az androiddal magaval is vannak problemak, de igaz amit irsz.

Amugy egy androidos telefon elete ugy kezdodik kb., hogy root, custom recovery, es vagy bloatwaertelenited, vagy custom rom.

goodbear 2017.03.23. 17:11:38

@okostojas007: Azt hiszem a navigáció nem használja a mobil iránytűjét, bár lehet hogy tévedek, de a műholdak pozíciójához mért elmozdulásból számít haladási irányt és sebességet. Álló helyzetben nyilvánvalóan a legutóbbi elmozdulás irányát veszi alapul, mert azért helyben megfordulni nem sok autó képes.

nyelv-ész 2017.03.23. 17:33:08

@nem várt fordulat: Elég sok telóm volt már, a legtöbbnél nem volt szükségem semmilyen custom ROM-ra. A mostani Huawei telefonom például a fészbúk, twitter, és egyéb szarságok eltávolítását alapból engedte, néhány nem használt Google szolgáltatást meg simán letiltottam. Fenn van a Greenify, ez root nélkül is agyoncsapkodja a háttérben pimaszkodó progikat, és egy átlagos nap végén még 80% felett van az aksi.

szanalmas 2017.03.23. 17:36:15

@nem várt fordulat:

Jó, de az Androidon legalább lehet mókolni, viszont itt a bizonyíték rá, hogy az Apple mindenféle *ware nélkül is szarabb. :D

szanalmas 2017.03.23. 17:47:15

@nyelv-ész: Már a 6-os droidban is benne van és elég jól működik a doze, a 7-es Nougatban meg gyakorlatilag szükségtelen a Greenify. Legalábbis a tapasztalataim alapján.

2017.03.23. 17:50:49

@goodbear: hidd el, használja.. mindaddig jó minden, míg haladok.. utána működésbe lép a varázslat
A googlemap-on is látszik az iránytű pontossága, további információk itt:
support.google.com/maps/answer/6145351?hl=en

Minél nagyobb a szög, annál pocsékabb az iránytű.
A gondom az, hogy a gmap nem tudja használni a telefon kalibrációs adatait, a gyári progiba atompontos az iránytű, de a googlemapban katasztrófa.

2017.03.23. 17:55:03

@nem várt fordulat: ha kínai belpiacossal indítasz, akkor mindenképp. Nekem a Huaweii-el, a ZTE-vel, az LG-vel nem volt problémám. Samsungal már akadt, a belpiacos kínait meg szét kell kapni teljesen (Letv, Xiaomik jó része, etc). Ha bemégy a T-hez vagy a vodához, ha ott droidot veszel, akkor nem belpiacosat kapsz, ha edigitalos szürkeimportot veszel, akkor már simán van esélyed olyanra, hogy kínait kapsz, esetleg mókolt rommal (ha olvasod a hozzászólásokat, írják is néha).

szanalmas 2017.03.23. 18:13:05

@okostojas007: Az olcsóbb telefonokban nincs is iránytű szenzor, ehhez képest működnek a navi szoftverek.

ze11 2017.03.23. 18:22:00

@ben2: A két telefon árban hasonló kategória? Mert az Android-os készülékek "alja" valóban tud na'on tré lenni, de egy komolyabb készülék azért egészen más világ ott is.

ze11 2017.03.23. 18:23:31

@nem várt fordulat: Vagy épp olyat veszel, amin stock Android van _csak_ mindenféle gyártói/szolgáltatói sz1rszt@r nélkül, aztán lehet felrakni azt, ami tényleg kell.

ze11 2017.03.23. 18:25:28

@okostojas007: Ha szolgáltatónál veszed, akkor jó esélyed van rá, hogy a szolgáltató sz@raival van megpakolva, meg arra is, hogy a gyártó hiába tolja ki a frissítést, nem kapod meg, mert a szolgáltatódat nemérdekli/késik az új verzió testreszabásával, vagy épp lesz@rja, hogy frissíteni illene a készülékedet.

nem várt fordulat 2017.03.23. 19:27:47

@nyelv-ész, @ze11: Persze, a nexusok ilyenk ahogyan tudom, azokon vanila droid van. Én nem is értem, hogy miért erőlteti rám akár a szolgáltató, akár a gyártó a messengert meg a facebookot. Úgy szarok rájuk, ahogyan vannak. Skype, Viber a legaksigyilkosabb alkalmazások.

Azon túl, hogy elvi problémáim is vannak ezekkel, nekem nem opció a freeze. Egyrészt hadd használjam már a saját telefonomat amit megvettem a saját pénzemen úgy, ahogyan akarom.

Másrészt, ha az akksit nem is fogyasztják, ott maradnak a menüben, a 800 T-mobil műsorújság, időjárás, tökömtudja, plusz a helyet is foglalják.

Sonym lévén maradok a root és` delete *ware` opciónál, eddig bejött.

nyelv-ész 2017.03.23. 20:02:44

@szanalmas: Nem tudom, mi az a doze, de nem is érdekel. A Greenify nélkül hiába próbálom 6-os droidon korlátozni a garázda programokat, ezt maximum a különböző szolgáltatásokhoz való hozzáférési jogosultságokkal tudom megtenni (pl.: ne akarjon már nekem egy hírolvasó lokációs adatokat kérni, mert mi köze hozzá). Azt csak a Greenify tudja rendesen lekezelni, hogy pl. a Waze ne éledjen fel rendszeresen, és ne nézegesse a naptáramat, hogy mikor hol van valamilyen esemény.

nyelv-ész 2017.03.23. 20:03:41

@nem várt fordulat: Én nem veszek szolgáltatói készüléket már vagy 15 éve...

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2017.03.23. 20:46:02

Nekem eddig 4 Samsungom volt és szerencsére egyikkel sem volt gond. Nem vagyok márka hű, de akkor mindig az volt a legjobb választás.

szanalmas 2017.03.23. 21:57:16

@nyelv-ész: Jó, hát engem meg nem érdekel, hogy téged mi érdekel. Win-win.
Nyilván logikusabb, hogy felrakj egy plusz alkalmazást, ami a háttérben fut feleslegesen olyan feladattal, amit az oprendszer is tud. Ahhoz, hogy a Waze ne olvassa a naptárad még a doze sem kell, egyszerűen el kell venni a jogosultságát a naptárhoz...
Engem nem érdekel, hogy hány fölösleges alkalmazást pakol fel bárki is, az meg végképp, hogy még még is magyarázza, hogy nem is érdekli az amiről nem is tud semmit. :D Mondjuk még ha arra hivatkoznál, hogy a szemét Google ötletet lopott és beépítette az oprendszerbe, és éhen halna a Greenify szerzője, ezrt csak azért is használod, támogatod, az sokkal menőbb duma lenne! XD

2017.03.23. 23:12:41

@szanalmas: hol írtam, hogy nem működik? azt írtam, hogy ha van, és rossz, akkor bezavarja a navit.

2017.03.23. 23:14:56

@ze11: igen, ez is lehet, a szolgáltatós szemetet azért gyorsan ki lehet szedni app letiltással, viszont jóval kisebb az esélye, hogy kínai szemét legyen rajta.

Kard 2017.03.23. 23:18:25

Ez érdekes. Családi tapasztalat. Asszonykám kapott egy iPhone 5-öst még pár éve használtan. Öcsém hobbiból vett törötteket és megjavította (kijelző és hátlap csere és meg is van a jól működő újnak kinéző telefon).
Nekem egy HTC One Minim van, akkor vettem amikor megjelent. Most így 3.5 év után az iPhone 5 tökéletesen működik viszont az Android az már gyász. Gyakorlatilag a sorozatos updatek után már az összes alkalmazás erőforrás hiányban szenved és kurva lassú az egész. Ettől függetlenül újra Androidot fogok venni, mert megszoktam az appjaim de teljesen megértem miért ragaszkodnak egyesek az iPhone-hoz. Mert működik és sokkal tovább jól működik mint az átlag Android.
Valószínűleg ebből ered a nagy lóvé amit a Apple szakít a telefonokon. Mivel az Android a szoftveres felépítéséből adódóan lényegesen erőforrás igényesebb az Applenek nem kell a legdrágább hardvert beleraknia a telefonjaiba, hogy ugyanazt az "élményt" adja. Mivel a brand miatt még ezen felül is tudja árazni a terméket nem véletlen, hogy a mobil piac profitjának a nagy részét ő teszi zsebre.

2017.03.23. 23:18:50

@nyelv-ész: a lokációt és a naptárat pont tudod tiltani sima 6 alatt, ahhoz nem kell semmi varázsprogi. Arra viszont jók a manager appok, hogy összegyűjtsék az összes programot, és mindegyiknél jelezzék melyik mit szeretne.

2017.03.23. 23:20:48

@Kard: értem, megint egy szakértő, aki összehasonlít egy közepesen szar droidot az akkori csúccsal iphone-al, amiről bármit kamuzhatsz, mert itt az 5-ös az asztalon, és az új ios-el örülsz, ha bebootol, nemhogy jól működik.

Kard 2017.03.23. 23:52:08

@okostojas007: tapasztalatot írtam. Az iPhone 5 2012-es telefon a HTC Mini meg pont egy évvel idősebb amit akkor úgy dobott piacra a HTC, hogy belerakta az egy évvel korábbi csúcsmobil prociját. Az a közepesen szar droid 120e volt újonnan 2013-ban.
Bár nem tudom érted-e mit írtam, de alapvető különbség van a két cég felfogásában akár szoftverfejlesztői oldalról is. Egyszerűen a iPhone hardverigénye sokkal kisebb azért mert egy natív kódra fordul az egész (objective C) egy interpretált nyelv helyett (Java).

2017.03.24. 15:29:35

@Kard: én is tapasztalatot írok, te összehasonlítasz, egy középalsó kategóriás droidot telefont egy akkori felsőkategóriás telefonnal, nem tudom érted e, amit írtam. 2013-ban a kínából rendelt mobilok 30%-a gyorsabb és jobb HW specifikációval rendelkezik, mint a HTC one minid. A másik, hogy droidon is ami sebesség igényes, azt native-ban írják, viszont az alap droid fut mindenen, még egy hűtőgépen is, de innen látszik, hogy talán kicsit érteni kéne hozzá, nem másnak okoskodni. UI elemeket tologatni bőven elég a java, és a fejlesztők kevesebb hibát is követnek el. Arról ne is beszéljünk, hogy ki is jelentett be nagy dirrel durral új csodascript nyelvet?
10 éve még én is a C++ mellett kardoskodtam volna, de jelenleg minden engine több szintből épül fel, és senkinek se jut eszébe C++-ban végterméket előállítani. Sokkal inkább függ a programozói tudástól, hogy mi lesz a végeredmény sebességben, mint attól, hogy java-ban, vagy ObjC-ben, C#-ban rakja össze a kódot.

2017.03.28. 10:59:21

@ben2: Aláírom. Mondjuk kevesebbet tud (azaz kevesebb funkcióval kényeztet) mint egy Android (nekem Samsung Ace4 volt egy darabig), de az t kevesebbet sokkal jobban tudja. Az egonómiája pedig klasszisokkal jobb bármilyen más tapitelefonénál ami a kezemben járt.
süti beállítások módosítása