Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Drónt teszteltünk a szomszédon

2016. december 16. - azolcsosag Dani

Alig 15 évvel ezelőtt még a papírsárkány reptetése volt menő dolog, ma már a drónok világára érvényes ugyanez.

A kamerás drónok most élik virágkorukat, az elszemtelenedő drónozók ellen Amerikában már törvény is véd, és várhatóan 2018-ra az Unión belül is megszülethet egy irányadó regula ezeknek a szuper kis vackoknak a reptetési szabályozására. Ettől függetlenül történt már kis hazánkban is drón elkobzás, tehát a mindenkori röpködéssel csak óvatosan!

De mi történik akkor, ha kezünk ügyébe kerül egy JXD-509G becsületes névre hallgató quadcopter, ami egy 2.0 megapixeles kamerát birtokol?

jxd-509g.jpg

Külön nem kell ecsetelni mit tud egy ilyen felbontású kamera, sokkal inkább lényegesebb az, hogy miképp küzdi le cuccunk az olyan akadályokat, mint a stabilitás (ne remegjen a videó), vagy a viszonylag egy helyben való lebegés, ami sarkalatos pontja egy kamerás drónnak.

Nos, a JXD-509G a légnyomásmérőnek köszönhetően 70 cm magasságtól képes szinte teljes mértékben egy helyben maradni, nem mellesleg a visszatérő funkcióval egy gombnyomásra visszarepül a kiindulási helyére, majd le is száll.

jxd-509g_1.jpg

A kütyü gyárilag megadott hatótávolsága 150 méter, ez lehet kevesebb, de több biztosan nem. Mindenesetre nem tanácsos túlságosan szem elől téveszteni.

A 6 tengelyes giroszkóp megadja azt az erős stabilitást, és könnyedebb irányítást, ami ahhoz kell, hogy a drón röptetés legalább olyan élvezetes legyen, mint Eder kollégának, amikor akaratán kívül megszívatta a szomszédot (nem ajánljuk kipróbálni otthon).

A 60 perc töltési idő legalább 8-10 perces repülési szabadságot biztosít drónunknak, ezzel mindenképp számolni kell. Az élőképes kamera és monitor, valamint a headless mód főképp azok szórakozását könnyíti meg, akik most akarnak belekóstolni a drónozás világába, nekik például kifejezetten ajánlom ezt a típust.

Látványos, 360 fokos forgásra is képes (3D repülés), ezt nagyobb magasságban érdemes kivitelezni nem csak a mérete miatt, hanem mert elég nagy a süllyedési sebessége, és a földhöz csapást érdemes elkerülni, mert nem biztos, hogy túléli "játékszerünk".

jxd-509g_2.jpg

A színes ledeknek köszönhetően éjszakai repülést is végrehajthatunk vele, ilyenkor azonban érdemes szemmel tartani, de tény, hogy jó minőségű ledvilágítással szerelte a gyártó a drónt.

Ahogyan az anyagminőségre sem lehet panaszunk, a flexibilis műanyag lapátoknak és az erős teljesítményű motornak köszönhetően egy kiemelkedően összerakott cuccal nyűgözhetjük le...ja igen, főleg a szomszédot! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr9412048387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása